ОБНОВЉЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Месец и по дана након свеобухватних радова на реконструкцији, дечије игралиште на Дунавском кеју опет је доступно смедеревским малишанима.
-Радове је изводила фирма „Џунгла 35“ из Јагодине. Вредност инвестиције је 7,6 милиона динара плус ПДВ. Изведени су земљани радови, потом је рађено бетонирање, па после тога ова плоча, као и репарација металних делова игралишта. Што се тиче ових дрвених делова, они су потпуно нови. Још су урађени мобилијари, клупе и осветљење и, наравно, ограда, да деца не би одлазила до пута – рекао је приликом отварања градоначелник Јован Беч.
Према његовим речима, ово је прво у низу игралишта која ће бити изграђена.
-Наредно игралиште које ћемо радити је парк Три хероја, претпостављам да ће то до краја ове сезоне бити завршено, а буџетом за селдећу годину ћемо планирати средства за дечја игралишта. Упоредо са тим радимо и спортске терене, ускоро очекујемо расписивање тендера и за шест спортских терена. Водимо рачуна да омладина и наша деца имају где да се играју, као што смо и обећали у предизборној кампањи – истакао је градоначелник.

Осим игралишта, до краја године требало би да буде уређено и шеталиште на потесу Веслачког клуба, за шта је Град Смедерево од Министарства за заштиту животне средине добио 8 милиона динара.

И.С.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.