ЗАВРШАВА СЕ ТРЕЋИ УПИСНИ КРУГ УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Трећи уписни круг ученика у први разред средњих школа завршава се следеће недеље. Малу матуру у августовском року у Подунавском округу полагала су 22 осмака, који из оправданих разлога то нису завршилла у јуну. Реч је о једном ученику из Смедеревске Паланке, 2 ученика из основних школа у Вранову и Лугавчини, док су преостали били из градских основних школа у Смедереву. За њих је полагање завршног испита организовано у ОШ “Димитрије Давидовић.”

-То су ученици који су били пријављени. Неки су делимично полагали већ у јуну, тако да нису били у обавези да полажу у ова три дана све испите, већ само оно што нису положили, а неки до њих су полагали сва три теста – каже Данијел Николић, саветник Одељења Школске управе у Смедереву.

Прелиминарни, али и коначни резултати испита биће објављени 23. августа, који је остављен и као датум за евентуалне приговоре. Затим ће уследити распоређивање и упис ученика на преостала слободна места по школама.

-Највише слободних места је у школи „Деспот Ђурађ“, на профилима месар, пекар, оператер у прехрамбеној индустрији и модни кројач. Има неколико слободних места у Економској школи, смер посластичар, то је оно што највише недостаје овде у Смедереву. Ја се надам да ће ови ученици имати прилику да даберу неке од тих профила и да буду уписани сходно својим жељама – наводи наш саговорник.

Током наредних дана, у складу са препорокама Кризног штаба о епидемијској ситуацији, ресорно министарство ће донети одлуку на који начин ће почети нова школска година, појашњавају у Одељењу школске управе у Смедереву и истичу да су школе и наставници у Подунавском округу једнако спремни за све варијанте наставе.

Д.Р.А.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.