У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ 20 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ИНФЕКЦИЈЕ

У ковид амбуланти смедеревског Дома здравља у понедељак је обављено 133 прегледа, од чега 86 првих и 47 контролних. За дан је регистровано 20 нових случајева инфекције корона вирусом, а на даље консултације у општу болницу “Свети Лука” упућено је 7 пацијената. На инфективном одељењу хоспитализовано је 8 пацијената, ниједан није на респиратору, потврђено нам је у болници.

За „Смедеревске новине“ је потврђено да је на пункту за имунизацију Дома здравља почела вакцинација трећом дозом вакцине за све заинтересоване суграђане, уз услов да је од примања друге дозе протекло шест месеци.

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, за последњих шест дана, на територији Подунавског округа регистровано је 115 нових позитивних, од чега је највећи број случајева, чак 68, евидентирано у Смедереву, 34 у Смедеревској Паланци и 13 у Великој Плани.

Од почетка епидемије у нашем округу регистровано је укупно 17.427 случајева инфекције и то 9.863 у Смедереву, 4.243 у Смедеревској Паланци и 3.321 у Великој Плани.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.