ЗА САНИРАЊЕ РУПЕ ЧЕКА СЕ ИЗВОЂАЧ РАДОВА

Пуцање канализационе цеви у Улици Војводе Степе на раскрсници са улицама Милоја Ђака и Косовском, изазвано обилном кишом током олујног невремена, и након месец дана прави проблеме возачима у том делу насеља Царина, јер рупа на коловозу још увек није затворена. Наиме, како смо сазнали у ЈКП “Водовод”, до пуцања цеви је дошло пошто је мрежа у дужини од десет метара попустила, односно није могла да прими велику количину воде са виших делова града.

-Такво је место и специфична је деоница на којој се цев налази на дубини од 5 метара, тако да смо морали да извршимо многе припремне радове да бисмо оспособили ту инсталацију, и да бисмо заштитили радове, како бисмо могли да трајно санирамо хаварију. Што се тиче „Водовода“, у претходном периоду смо извршили превезивање тог дела, тако да   канализациона мрежа функционише нормално и није угрожено одвођење отпадних вода, али, за трајно решење морамо извршити ископ на 5 до 5,5 метара. Специфичност саме ситуације и локације доста отежава одабир извођача радова. Ми смо контактирали неколико извођача који за нас раде, а који могу да изводе радове на таквим дубинама, али су тренутно заузети и нагажовани на другим пословима, тако да очекујемо да се, чим буду слободни, појаве на овој локацији. Знају о чему се ради, и можемо да кренемо са радовима. У међувремену, „Водовод“ је припремио све што је потребно – материјал, ограде које су изузетно битне и везивни материјал за тај део мреже, тако да се надам да ћемо ускоро завршити овај посао – рекао је у изјави за Телевизију Смедерево Срђан Стојковић, директор ЈКП ”Водовод”.

Директор “Водовода” напомиње да је посао тежак и специфичан и да га је немогуће урадити ако се не обезбеде сви потребни услови, па се нада да ће све бити завршено до краја месеца.

И.С.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.