АУТОБУСКА ЛИНИЈА ЗА ШЕШКОВАЦ ЧЕКА ДОЗВОЛУ МИНИСТАРСТВА

Иако је Централно гробље у Шешковцу отворено пре две године, линијски јавни превоз до ове локације још увек није успостављен. Многи суграђани су због тога принуђени да, уколико немају сопствени превоз, за одлазак до овог гробља, плаћају трошкове такси превоза, који су за велики број њих приличан издатак.

Проблем непостојања аутобуског превоза је, како сазнајемо, то што се чека на неопходну документацију за коју је надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктурe, с обзиром на то да до сада није регулисан статус приступне саобраћајнице гробља Шешковац на државни пут другог реда. До тада, тврде надлежни, савко успостављање аутобуског превоза било би птотивзаконито, а што је још важније, и небезбедно за путнике, али и остале учеснике у саобраћају.

– Дуго је стајао тај проблем и прошле године, по налогу градоначелника Јована Беча, ми смо поново покренули иницијативу за изградњу прикључка, а самим тим и за изградњу два аутобуска стајалишта. Ангажовали смо Пројектни биро и тренутно се пројектна документација налази у Министарству које издаје дозволе за овакве објекте и прикључке на државним путевима другог реда. Врши се исходовање локацијских услова, а чим добијемо дозволу одмах ћемо ући у решавање грађевинске дозволе и надам се да ћемо врло брзо након тога изградити ту приступну саобраћајницу са два стајалишта, односно легално пустити аутобуску линију у том правцу – каже Драган Крстић, начелник Одељења за урбанистичко- комуналне и имовинско правне послове Градске управе Смедерево.

Како је истакао наш саговорник, локална самоуправа ће се потрудити да у што краћем року обезбеди све саобраћајно-техничке и безбедносне услове, како би аутобуска линија до гробља на Шешковцу била уведена по републичким прописима.

И.С.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.