ОШ „Др ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ОШ “Др Јован Цвијић” спремно дочекује почетак нове школске године. Током летњег распуста реконстурисан је систем грејања, па ће тако након прошлогодишње замене столарије, учионице ове зиме бити још топлије. До краја распуста у 6 учионица биће замењена расвета , а у наредних неколико дана, због безбедности ученика, у дворишту школе биће орезана и уклоњена оштећена стабла. Сваке године ова образовна установа укључена је у бројне пројекте који доприносе њеној модернизацији и опремању.
-У претходне две године, ми смо, захваљујући пројектима, од Министартсва правде и Министарства просвете добили негде око 70.000 евра за санације које су биле ургентне, почев од спољне термоизолације у деловима школе који су били у заиста лошем стању, до санације кровне површине изнад кухиње, трпезарије и две учионице где је долазило до прокишњавања, рађена је санација подова у неким деловима школе. Током ове школске године урадили смо пројекат којим смо конкурисали код „ДИС“-а „Знање зна будућност“ и добили смо 256.000 динара за опремање кабинета физике и хемије уилима и наставним средствима. Из ова два предмета деца постижу врхунске резултате на републичким такмичењима, и из осталих, али и у ова два се истичу, за шта им је потребна мало скупља опрема, па ћемо ова средства искористити за то. Имамо од 2019. годину основану и Ђачку задругу преко које набављамо уџбенике за ученике наше школе и захваљујући рабату нама сваке године остане између 800 хиљада и милион динара. Комплетан тај  новац усмеравамо у опремање школе. Највећи део новца добијамо од локалне самоуправе – за столарију и врата која су замњењена у приземљу и спрату и крупније радове, али много сопствених средстава улажемо у набавку опреме и модрнизацију наставе – наводи директорка Драгица Голубовић.
Школа тренутно броји 1.200 дјака који уче у савремено опремљеном простору са рачунарима, пројекторима, лед телевизорима и другом опремом. У десет учионица постављене су “паметне табле”, а над фискултурном салом соларни панели. Читав простор, укључујући и школско двориште покривен је видео надзором, што школу чини безбедним местом за учење и боравак.

Д.Р.А.

фото. ТВ Смедерево

 

Comments are closed.