ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ УЛИЦА КАРЛА МАРКСА И СЛАВОНСКЕ, РОК ЗА ЗАВРШЕТАК 60 ДАНА

У месној заједници „25. мај“ званично су почели радови на изградњи улица Карла Маркса и Славонске, које ће бити међусобно повезане, пошто је у перспективи предвиђено да овим делом града саобраћају и градски аутобуси. Радове на припреми, односно проширењу трасе, обишао је градоначелник Смедерева Јован Беч са својим сарадницима, како би се на лицу места заједнички уверили да је посао успешно настављен, након измештања инфраструктуре водовода, оптичких каблова појединих оператера, али и ограда испред кућа.

-Посебно ми је задовољство што се данас налазим овде, једно од предизборних обећања је било да ћемо решити дугогодишњи проблем улица Карла Маркса и Славонске, знате и сами да мештани овде живе 50-ак година и да је било неколико покушаја. Ми смо успели, са тимом сарадника који су данас овде, да решимо то. Дугујемо велику захвалност, пре свега грађанима, који су имали изузетно разумевање за све пробелеме које смо овде имали, почевши од својих ограда које су сами уклањали, до делова парцела које су дали да можемо да урадимо квалитетну саобраћајницу. Данас је почетак радова на ископима, док се дође до асфалта биће потребно још неко време, али се надам да ћемо у наредном периоду, успешно завршити овај посао. Када сам постао градоначелник, један од првих састанака био је у месној заједници „25. мај“, управо са становницима овде две улице, и ево видите, скоро годину дана радили смо на том пројекту, да бисмо данас дошли у ситуацију да можемо да решавамо тај њихов проблем и омогућимо квалитетније услове живота свим мештанима – рекао је градоначелник Беч, додавши да је, када је у питању инфраструктура, по разним основама, из буџета издвојено 200 милиона динара.

-Припреме су најбитнија ствар приликом изгадње било ког објекта, посебно ове две улице. Овде смо морали да урадимо доста предрадњи, можда и тежих од ових радова који су данас  отпочели. И Славонска и Карла Маркса су врло уске улице, због чега је најпре било потребно, кроз разговоре са грађанима који су трајали два, три месеца, решити имовински статус. Скоро сви грађани,њих 99 посто, сложили су се да изместе своје ограде, да проширимо коридор улице, и на тај начин омогуће извођење радова на изградњи. Када смо то решили имали смо низ састанака са предузећима чија је инфраструктура постављена овде, а чије измештање мора да се дешава синхронизовано са радовима. Обе улице су дугачке око 1.000 метара и овде треба урадити озбиљан, нимало лак посао – појашњава Драган Крстић, начелник Одељења за урбанистичко-комуналне и имовинско-правне послове.

Уз ове две, у плану је извођење радова у још 10 градских улица, за шта је из буџета града издвојено 90 милиона динара.

 

Д.Р.А.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.