НАРОДНА БИБЛИОТЕКА: ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ НАБАВЉЕНО СКОРО 3.000 НОВИХ НАСЛОВА

Народна библиотека у Смедереву годишње броји измедју 6 и по до 7 хиљада корисника, који са полица могу бирати између 300 хиљада наслова. Библиотечки фонд сваке године се допуњава новим насловима, при чему се ослушкују интересовања читалаца, а захваљујући средствима Министартва културе и града Смедерева само у првој половини ове године набављено је око 3.000 нових примерака.

-За 1,2 милиона динара набавили смо 1.800 књига по основу откупа Министарства културе и информисања, а у првој половини године 1.043 књиге набавили смо захваљујући средствима које је обезбедила наша локална самоуправа. Врло озбиљно притупамо набавци нових књига, постоји комисија задужена за набавку нових публикација у нашој библиотеци, коју чине директор и руководиоци наших одељења, којих има 7 у Народној библиотеци Смедерево. При томе водимо рачуна да купујемо најчитаније књиге са листи светских и српских издавача, затим награђене књиге, а у нашој библиотеци постоји и књига жеља наших корисника, где они уписују шта желе да читају, и ми уважавамо њихове жеље и набављамо књиге, мада су њихове жеље понекад у раскораку са нашим књижевним укусом. Међутим, поштујемо их – рекла је за Телевизију Смедерево Марина Лазовић, директорка смедеревске библиотеке.

Током прошле године преуређено је Дечје и Научно одељење, а за потребе Одељења стране књиге набављено је 1.000 нових примерака на 14 језика.

Народна библиотека кроз своја подручна одељења води и рачуна о потребама читалаца у 10 смедеревских села.

Д.Р.А.

 

Comments are closed.