ЗА РАДОВЕ НА ШКОЛАМА 50 МИЛИОНА ДИНАРА

Овог лета у појединим школама у Смедереву, али и у сеоским срединама обављају се радови на поправци кровова, замени дотрајале столарије, уредјењу учионица , школских игралишта и дворишта. Захваљујући средствима која су издвојена из буџета града образовне установе тако ће спремно дочекати почетак наставе у новој школској години.

-Школе су пријавиле своје потребе, имали смо састанке Актива директора школа којима је присуствовао и градоначеник Јован Беч. Договорили смо се, направили план активности по приоритетима, уважавајући потребе свих. За уређење основних школа издвојено је 40 милиона, а 10 је намењено за средње – истиче Миша Ивковић, члан Градског већа задужен за образовање.

Додаје да се ових дана у ОШ “Вук Караџић” у Липама завршавају радови на дренажи просторија школске кухиње, у подручној школи “Иво Андрић” у Врбовцу биће замењена столарија, на градским основним школама “Бранко Радичевић” и „Димитрије Давидовић” поправљаће се кровови, док ће се у Гимназији и Техничкој школи опремати поједини кабинети. Недавно реконструисана основна школа у Сараорцима, према његовим речима, изразила је жељу да уведе прописани стандард и тако пређе у другачији облик наставе са повећањем фонда часова.

Буџетом града Смедерева ове године за укупне потребе основних школа опредељено је 275 милиона динара, 97 за средње школе,490 за ПУ “Наша радост”, 20 за Регионални центар за професионални развој запослених у образовању и 6 милиона динара за ученичке и студентске стипендије.

Д.Р.А.

 

 

Comments are closed.