ПРЕД ТРЕЋИ УПИСНИ РОК 63 СЛОБОДНА МЕСТА

После два уписна круга у први разред смедеревских средњих школа уписано је 917 ученика. За трећи уписни рок у августу у Текстилно-технолошкој и пољопирвредној школи “Деспот Ђурађ” остало је 15 слободних места за будуће оператере у прехрамбеној индустирји, 19 за модне кројаче, 11 за пекаре, 5 за месаре и 2 за ветеринарске техничаре.

-У овој образовној установи, због недовољне заинтересованости кандидата, није формирано одељење винара – виноградара које је планом овогодишњег уписа представљало ново занимање у школи. С обзиром на то да су само два ученика исказала жељу за упис на овај образовни профил, Министарство просвете је донело одлуку да га расформира, а ученике према њиховим резултатима са завршног испита распореди у друге образовне профиле – објашњава Данијел Николић, саветник у Одељењу школске управе у Смедереву.

Још 6 слободних места има на природно-математичком смеру у смедеревској Гимназији, и у Економско -трговинској школи где је упражњено 5 места за будуће посластичаре. Према информацијама из Школске управе, очекује се да ће завршном испиту у августу приступити 27 ученика. То су ђаци са недовољним оценама на крају 8. разреда, кандидати који у јуну нису решавали све тестове и они који због здравствених разлога нису били у могућности да у првом року полажу малу матуру.

Д.Р.А.

 

Comments are closed.