СТРЕЉАШТВО: АНЂЕЛА РАДОЈИЧИЋ И ЛАЗАР СУБОТИЋ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ

На Првенству Србије, у дисциплини тростав стандардном ваздушном пушком, које је одржано у Новом Саду, стрелци „Смедерева“ су освојили обе титуле државних првака појединачно, а екипно још једна шампионска титула припала је кадеткињама нашег клуба, док су кадети вицешампиони.
После вицешампионских титула на, пре само недељу дана раније одржаном, Финалу Купа Србије у истој дисциплини, Анђела Радојичић и Лазар Суботић, овога пута попели су се на највиши степеник победничког постоља.
Титулу државне првакиње у категорији кадеткиња Анђела Радојичић је освојила са 587 кругова. По ставовима: клечећи 197, лежећи 193 и стојећи 197 кругова. Прошлонедељна победница Купа Лана Џонић из Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије, сада је била друга са 585 кругова. Са истим бројем кругова, али мањим бројем унутрашњих центара, бронзану медаљу освојила је Теодора Хакач из СК „Јединство“ из Старе Пазове са 582 круга. Наша Наталија Јовановић била је четврта са 584 круга, Анђелија Велебит тринаеста са 571 кругом, а Ивона Бојић седамнаеста са 565 кругова. Наступило је 17 кадеткиња.
И Лазар Суботић се после вицешампионске на Купу, домогао шампионске титуле на државном првенству. Златну медаљу у конкуренцији кадета освојио је са 576 кругова. По ставовима 190, лежећи 197 и стојећи 189 кругова. Сребрну медаљу освојио је трећепласирирани са Купа, Лука Јашић из СК „Црвена звезда“ из Београда са 575 кругова, док је победник Купа Младен Ђорић из СК „Нови Београд – Ушће“ био трећи са 574 круга. Од наших стрелаца наступили су још Лазар Јанчић који се пласирао на дванаесто место са 541 кругом и, одмах иза њега, Никола Манојловић са 534 круга. Такмичило се 16 кадета.
Екипно кадеткиње Стрељачке дружине „Смедерева“ (Радојичић, Јовановић, Бојић) тријумфовале су са 1.736 кругова. Друго место освојила „Младост“ из Инђије са 1.730 кругова, а треће СК „Око соколово“ из Косјерића са 1.711 кругова.
Кадети „Смедерева“ (Суботић, Јанчић, Манојловић) постали су вицешампиони са 1.651 кругом. Победила је екипа Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца са 1.700 кругова. „Младост“ је била трећа са 1.635 кругова. Такмичило се по 4 екипе у обе конкуренције.

СДН

 

Comments are closed.