ОТКРИВЕНА „НАПУШТЕНА“ ТАНК-БАРЖА ПУНА НАФТЕ НА ДУНАВУ КОД СМЕДЕРЕВА

У последњој акцији цариника на Дунаву код Смедерева откривена је и заплењена напуштена танк-баржа, са око 4.000 литара кријумчарене нафте, објављено је на сајту Управе царина.

-Вишедневни оперативни рад, осматрање и контрола леве и десне обале Дунава, уродили су плодом, а Речни тим Управе царина је нешто после поноћи, на 1.085 километру реке, уочио чамац затвореног типа, без погонског мотора. Детаљним прегледом утврђено је да је реч о нерегистрованој танк-баржи, дугој седам и широкој два метра, намењеној кријумчарењу горива. Испоставило се, да је пловило натанковано са око 4.000 литара нафте, за коју се претпоставља да потиче са неког теретног брода, одакле је преточена или украдена, свакако ради даље препродаје, односно шверца. У наставку контроле извршена је додатна претрага терена, али том приликом није пронађено ништа више. Уз помоћ царинског патролног чамца танк-баржа је транспортована до граничног прелаза Велико Градиште, где ће бити смештена до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом –

Само од почетка ове године, саопштено је, цариници су успели да спрече различите малверзације са више од 112.000 литара ове акцизне робе, чиме је спречена вишемилионска штета по државни буџет.

фото: Управа царина

 

Comments are closed.