ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ РОКА 113 СЛОБОДНИХ МЕСТА У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

После првог уписног круга, у средње школе у Смедереву уписано је 876 ученика, а остало 113 слободних места. Према броју свршених основаца који су приступили завршном испиту у јуну, само12-оро њих је остало неуписано.

-Њима је попуњавањем нове листе жеља пружена прилика да се до 14. јула упишу у школе које имају оглашена слободна места – истиче Данијел Николић, саветник Одељења школске управе у Смедереву и објашњава да се одређени број смедеревских осмака определио за упис у средње школе у другим градовима.

Према подацима Школске управе, у Гимназији има 18 места, од чега 14 на природно-математичком смеру и 4 у специјализованом филолошком одељењу, у Економско – трговинској школи преостало је по пет места за будуће трговце и посластичаре, а Техничка школа огласила је само једно слободно место за оператера машинске обраде. Највише упражњених места, чак 84, на готово свим смеровима, има Текстилно-технолошка и пољопривредна школа “Деспот Ђурађ”.

За кандидате који из здравствених разлога малу матуру нису полагали у јуну, завршни испит биће организован од 18. до 20. августа. Овогодишњи упис ученика у први разред средњих школа коначно ће бити завршен 28. августа.

Д.Р.А.

 

Comments are closed.