СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Одборници Скупштине града усвојили су реабланс буџета, којим су утврђени приходи од 3,73 милијарде динара, што је за 160 милиона динара мање него што је предвиђено првобитном одлуком из децембра прошле године. Градоначелник тврди да је реч о свођењу буџета у реалне оквире, те да се очекује да на крају године извршење буде преко 92 посто. Истиче да због ребаланса неће бити угрожено функционисање ниједног буџетског корисника, нити у питање доведене капиталне инвестиције предвиђене за ову годину.

-Степен извршења буџета на данашњи дан је, по основној одлуци 1,88 милијарди динара, односно 51,59 посто, а то значи да буџет није лоше планиран и да бисмо ми и без ребаланса на крају године имали извршење од 90 посто. Ранијих година то није било случај, имали смо извршење од око 82 или 83 посто. И сада је планиран буџет у односу на реалне ствари, јер не желимо да дајемо лажна обећања која не можемо да испунимо, то је разлог ребаланса и очекујем да извршење измењеног буџета буде преко 92 посто – рекао је, између осталог, градоначелник Беч.

На замерке које су се чуле током расправе у вези са кадровским планом Градске управе којим је предвиђено 287 запослених, одговара да је је реч о документу који се усваја сваке године, те да нема речи о новим запошљавањима, која не могу ни да се спроведу без одобрења надлежног министарства. Истакао је да ће ове године из градске касе бити издвојено 200 милиона за путни инфратсруктуру у селима, као и 97 милиона динара за исти посао у градским месним заједницама, где ће, према плану бити асфалтирано 12 улица.  Најавио је долазак новог инвеститора са којим ће, како је рекао, састанак имати у наредних месеца дана, када ће јавности саопштити више детаља. Од продаје две парцеле том инвеститору у индурстријској зони град је приходовао 84 милиона динара који ће, уз додатна средства, бити искоришћена наредне године за изградњу новог вртића у граду. Како је рекао, формирана је и радна група за подизање споменика деспоту Ђурђу Бранковићу.

Истакао је да је на евиденцији Националне службе за запошљавање три пута мање незапослених него пре 10 година, а да су само ове године приходи од пореза на доходак за 415 милиона виши у односу на прошлу годину.

У складу са ребалансом, на седници су усвојене и измене и допуне програма пословања јавних предузећа и финансијских планова установа чији је оснивач град Смедерево. Такође, усвојен је предлог одлука о организовању установа културе, куповини парцеле за потребе проширења гробља у Михајловцу и Извештај о реализацији програмских активности од општег значаја Црвеног крста Смедерево.

Ј.В.

фото: ТВ Смедерево 

 

Comments are closed.