ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: НАДАМ СЕ ПОСЕТИ ПРЕДСЕДНИКА КИНЕ СМЕДЕРЕВУ

Држава је за овај атлетски стадион издвојила 22 милиона, а град Смедерево 5 милиона динара, и то не би могло да овде нема фабрика, а остатак је дао Атлетски савез, рекао је председник Александар Вучић током боравка у смедеревској Тврђави, где се одржава Балканско атлетско првенство за сениоре и сениорке. Одговарајући на питање Телевизије Смедерево изразио је наду да ће председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, током своје наредне посете Србији коју је потврдио, доћи и у Смедерево.

-Ми обично заборавимо шта нам је неко учинио. Сећам се, 2016-те године, ноћима нисам спавао, цео свет  обилазио, тражио потенцијалног инвеститора за железару. Губици су нам били 10 до 12 милиона долара на месечном нивоу. Данас, упркос томе што су им уводили мере од краја 2018-те, успели су, уз велике губитке да преживе 2019-ту, вратили се на велика врата 2020-те, држе нам пола Смедерева као што знате. Није само 5.200 људи који раде у железари, није само то што су опет први извозник у земљи, претекли су Зиђин, већ одржавају још 20.000 људи, разних кооперантских предузећа и свих других. То не би опстало да није било лично и посвећеног приступа председника Сија, и он је заслужио од нас најлепши дочек. И где да идемо, ако нећемо у Смедерево. Ја се надам да ћемо моћи да га одведемо у Смедерево и у Бор – рекао је председник Вучић у Смедереву, напомињући, да ако ништа друго не можемо, треба да умемо да се захвалимо на ономе што је председник НР Кине урадио.

Поменуо је  да има још тога у чему држава треба да помогне у околини Смедерева, поменувши пре свега воћаре и повртаре.

Додао је и да ће држава наставити да помаже спорт, као што помаже и Атлетском Савезу Србије, који је новац добијао због тога што је имао пројекте и знао где треба да улаже средства. Најавио је и да ће у Србији бити изграђен Атлетски стадион који задовољава стандарде одржавања Европског првенства.

Ј.В.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.