ОТВОРЕНО БАЛКАНСКО АТЛЕТСКО ПРВЕНСТВО У СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ

У смедеревској тврђави одржава се 74. Првенство Балкана за сениорке и сениоре, које је окупило више од 450 учесника – атлетичара, тренера и официјелних лица из 19 земаља чланица Балканске атлетске федерације. Свечаној церемонији отварања присуствовали су председник Европске атлетике Добромир Карамаринов, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, директор овог савеза Слободан Бранковић и градоначелник Јован Беч.

-Поносан сам што данас имамо овакво такмичење у оваквом амбијенту смедеревске Тврђаве. Повезали смо будућност и прошлост, историју. Србија је богата историјом и ми желимо кроз спорт да промовишемо праве вредности. Хвала вама који сте данас овде дошли да подржите овај пројекат у који смо много уложили – много труда, много енергије, много воље. Хвала свим спонзорима, граду Смедереву, Министарству омладине и спорта и држави Србији што верује у нас, а ми ћемо јој сигурно враћати са оваквим догађајима и добрим резултатима. Срећно свим спортистима, желим им да се осећају лепо и да оду кући са лепим успоменама – рекао је на церемонији отварања директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

-Ово није само званично отварање Балканског првенства у атлетици, ово је отварање једног од најлепших атлетских стадиона у Европи. Дугујем велику захвалност онима који су помогли да данас одржавамо једно овако велико такмичење овде у Смедереву. Захваљујем се свим спонзорима – овај стадион је изграђен са 60 посто спонзорских средстава приватних донатора и са 40 одсто је учествовала држава заједно са Атлетксим савезом Србије, тако да се, између осталог захваљујем држави – Влади Србије, председнику Републике који је данас обишао овај стадион и који се одушевио кад је видео шта је изграђено у оквиру овог велелепног здања из 15. века – рекао је отварајући Балканско атлетско првенство председник Атлетског савеза Србије Веселин Јеворсимовић, који је свим учесницима пожелео срећу на такмичењима.

Осим челних људи српске атлетике, присутнима се обратио и председник Европске атлетике Добромир Карамаринов, поручивши да је Србија земља атлетике, као и да је Европска атлетика поносна на такмичења која организује наш савез који има пројекте за будућност.

Првенство Балкана је последње такмичење на ком атлетичари имају прилику да испуне норму или повећају своје бодове на ранг листи која води на Олимпијске игре у Токију.

Ј.В.

фото: СД новине

Comments are closed.