ЗАВРШНИ ИСПИТ У СМЕДЕРЕВУ ПРОТЕКАО БЕЗ ПРОБЛЕМА

После тродневног полагања мале матуре, свршени осмаци коначно могу на распуст. Решавање питања и задатака из срспког језика, математике и комбинованог теста уз тропске температуре за њих није био лак посао, али кажу да је завршни испит био лакши него пробни тест. Свој допринос да све протекне у најбољем реду дали су дежурни наставници и супервизори, истичу у Активу директора основних и средњих школа.

-Од 19 основних школа 1.037 ученика је стекло право да изађе на завршни испит. Јако мали број ученика није изашао. На комбинованом тесту данас је било присутно 1.030 ученика, значи изашло је 99,33 одсто и то је проценат изласзности виши од републичког. припрема је трајала последњих пар недеља, добијали смо информације од Министарства, односно Школске управе, сви су имали обуку, почев од директора и супервизора, потом дежурних наставника, и на крају, наставника прегледача, који су сви морали да раде и тест  – каже Драгица Голубовић, председник Актива директора основних и средњих школа у Смедереву.

На пункту за пријем материјала у Техничкој школи у Смедереву организована је предаја запечаћених решених тестова из свих основних школа Подунавског округа.

-Завршни испит је протекао без проблема, школе су урадиле посао онако како је то и требало, по упутствима које је министарство дали. Овде је пункт за Велику Плану, Смедеревску Паланку и Смедерево, одавде директори преузимају тестове, а онда, када их врате, ми то пакујемо и враћамо у скенинг центар који се налази у Панчеву – објашњава Данијел Николић, саветник Одељења Школске управе у Смедереву.

Коначни резултати са завршног испита биће објављени 2. јула, док ће пријављивање за упис у средње школе бити обављено 12. и 13.јула. Други уписни круг трајаће од 18.до 28.августа.Њиме ће бити обухваћени ученици који из оправданих разлога завршни испит нису полагали у јуну.

 

Д.Р.А.

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.