ПРВЕНСТВО БАЛКАНА У АТЛЕТИЦИ ОВОГ ВИКЕНДА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ

На атлетској стази унутар Смедеревске тврђаве овог викенда, 26. и 27. јуна, биће одржано 74. Првенство Балкана за сениоре и сениорке, за које су у току последње припреме.

Балканијада ће, најављују из Атлетског савеза Србији окупити преко 450 учесника – атлетичара, тренера и официјелних лица из 19 земаља чланица Балканске атлетске федерације.

Свечано отварање планирано је за суботу, 26. јун у 15 часова и 30 минута. Своје присуство, наводе организатори, потврдио је председник Европске атлетике Добромир Карамаринов, као и многе друге европске и светске атлетске легенде, наводе организатори.

Првенство Балкана ће бити последње такмичење на ком ће атлетичари имати прилику да испуне норму или повећају своје бодове на ранг листи која води на Олимпијске игре у Токију. Осим такмичара из наше земље, наступају и атлетичари из Албаније, Јерменије, Аустрије, Азербејџана, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипра, Грчке, Грузије, Израела, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Словеније, Турске и Украјине.

Србију ће представљати око 40 такмичара, међу којима су наша најпознатија маратонка Оливера Јевтић, бацачица диска Драгана Томашевић, као и бацачи кугле Армин Синанчевић и Асмир Колашинац.

Надметања и у суботу и недељу почињу у 10 сати и 30 минута, а завршавају у 20 часова.

Улаз на сва такмичења је слободан.

Ј.В.

Фото: СД новине

 

Comments are closed.