ШАПИЋ У СМЕДЕРЕВУ: ДАНАС НЕ ПОСТОЈИ НИЈЕДНА ОБЛАСТ У КОЈОЈ НИЈЕ НАПРАВЉЕН ЗНАЧАЈАН НАПРЕДАК

-Српска напредна странка нема чега да се стиди, шта више, има много ствари о којима може да се говори, које су урађене последње деценије, а нарочито последњих пар година . Данас буквално не постоји ниједна област у којој није направљен значајан напредак – рекао је Александар Шапић, недавно изабрани потпредседник Главног одбора СНС-а у Смедереву где је, са председником и потпредседником Извршног одбора СНС-а Дарком Глишићем и Бранком Маловићем присуствовао састанку Окружног одбора.
Озбиљне организације су, додаје, сваки дан у кампањи, која у нашој јавности погрешно има негативну конотацију. У том смислу, у сусрет најављеним председничким, а врло вероватно и парламентарним изборима, који ће бити одржани на пролеће, важно је, каже, свакога дана упознавати грађане са оствареним резултатима.
-Ви сте имали један период после 2012-те до 2016-те, када сте морали да стварате услове да бисте данас могли да видите плодове тог рада. И сигурно је да 2013,2014 и 2015. године није у свим областима било боље него раније. Али данас, а сигурно и већ две – три године уназад, не постоји ниједна област у друштву у којој није боље него што је било пре 7-8 година. То је јако важно да се каже. Не кажемо да не може да буде боље, зато и јесмо ту, увек може боље и на томе радимо – рекао је Шапић.
Наводи да је Српска напредна странка одавно прерасла дефиницију странке, “она је постала покрет, ушла је дубоко међу народ”, због чега је, сматра, у прилици да покаже разумевање и за оне који можда немају разумевање за њено деловање.
-Када добијете велико поверење народа, колико год да је, оно није апсолутно. Имате обавезу да радите добре ствари и у име оних који за вас нису гласали. Имате обавезу да разумете оне који вас не разумеју. Јер то је та одговорност и показатељ да сте дорасли месту на ком се налазите. На жалост, српску политичку сцену често су красила та унутарполитичка пецкања и чни ми се да политичке организације нису схватале да оне нису ту због себе, него су ту због Србије и због народа. Српска наопредна странка мислим да је то разумела – рекао је Шапић, за то наводећи и пример председника Србије и СНС-а Александра Вучића.
-Начин на који се Александар Вучић понаша и као председник државе и као председник СНС-а је такав да он сваког дана ради на себи. Сваки дан покушава да унапреди себе, а тиме и државу на чијем је челу, а онда, аутоматски и организацију. Тако морамо и ми сви да се понашамо. И људи које се данас налазе овде и људи у читавој организацији. Треба да показујемо да смо дорасли ономе за шта добијамо поверење, да имамо ширину и отворене руке апсолутно ка свим људима, чак и онима који нам данас не дају поверење – рекао је Шапић истакавши да ће народ то осетити у периоду који је пред нама.
Додаје да Српска напредна странка током предстојеће кампање не треба да одговара на провокације којих већ има, и да треба да покаже људима да је организација целокупног српског народа, свих људи, која ће радити једнако добро и квалитетно за све грађане.
У Смедереву је, тврди, дочекан на “предиван начин”, у пуној сали, где је осетио позитивну енергију”. Очекује да ће овде, као и у свакој другој локалној самоуправи, свако ко је био део СПАС-а заузети место које му припада квалитетом и да ће наставити да ради и доприноси унутар СНС-а у циљу побољшања свог града, општине, а тиме и државе Србије, закључио је Шапић.

Ј.Васиљевић

фото: ТВ Смедерево

 

Comments are closed.