УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

После дужег периода, у Смедереву у недељу није регистрован ниједан нови случај инфекције корона вирусом, а како је епидемиолошка ситуација у граду повољна, донета је одлука о укидању ванредне ситуације, која је на снази од новембра прошле године. Градоначелник Јован Беч каже да је одлука Штаба за ванредне ситуације донета на основу препоруке Завода за јавно здравље у Пожаревцу, али наглашава да снази остају све мере републичког Кризног штаба за сузбијање епидемије Ковида 19.

Према извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву су током викенда регистрована четири нова случаја инфекције корона вирусом и по један нови у Смедеревској Паланци и Великој Плани. У недељу у нашем граду није било нових позитивних, а ситуација је знатно повољнија него што је била почетком месеца. Од почетка епидемије у нашем округу регистровано је укупно 16.939 позитивних и то 9.518 у Смедереву, 4.140 у Смедеревској Паланци и 3.281 у Великој Плани.

Од почетка имунизације у Смедереву је дато 63.023 доза вакцина. Прву дозу примило је 33.099, а другу 29.881 грађанин, што је готово 30 одсто одрасле популације, потврдила је за Телевизију Смедерево др Олгица Обрадовић, директорка Дома здравља. Пунктови за вакцинацију у Спортској хали отворени су сваког дана од 8 до 20 часова, а Смедеревцима су тренутно на располагању Синофармова и Фајзерова вакцина. У ковид амбуланти обави се до 70 прегледа и буде до 9 новозаражених на дневном нивоу. Надлежни апелују на суграђане да се вакцинишу, јер је то најбољи начин да се заштите од болести ковид 19.

Ј.В.

 

Comments are closed.