GRAD PRODAJE SVOJ UDEO U GALERIJI „NINIĆ“

Skupština grada Smedereva je objavila oglas za prikupljanje pismenih ponuda za prodaju 3/24 udela galerije „Ninić“ koji su u vlasništvu lokalne samouprave. Reč je o poslovnom prostoru od osam prostorija bez utvrđene delatnosti, ukupne površine 328 kvadrata, u ulici Trg Republike 11, koji je, svojevremeno, nakon postupka restitucije, većim delom vraćen naslednicima. Udeo grada, površine od 40,9 kvadrata, nakon tržišne procene vredi 86.100 evra, što je i najniža, početna cena, koju potencijalni kupac mora da uplati u budžet grada u dinarskoj protivvrednosti.

Prema uslovima oglasa, ponude do 22. juna u 15 časova mogu da dostave fizička i pravna lica, koja treba da uplate depozit u visini od 20% od početne kupoprodajne cene. Otvaranje pismenih ponuda zakazano je za 25. jun u 12 časova u Skupštinskoj sali Gradske uprave.

Odluka o prodaji je doneta nakon što su na poslednjoj sednici odbornici usvojili zaključak o pokretanju postupka otuđenja  udela i pošto se gradu Smederevu obratio potencijalni kupac ovog dela nekretnine u centru grada.

J.V.

 

Comments are closed.