ГРАД ПРОДАЈЕ СВОЈ УДЕО У ГАЛЕРИЈИ „НИНИЋ“

Скупштина града Смедерева је објавила оглас за прикупљање писмених понуда за продају 3/24 удела галерије „Нинић“ који су у власништву локалне самоуправе. Реч је о пословном простору од осам просторија без утврђене делатности, укупне површине 328 квадрата, у улици Трг Републике 11, који је, својевремено, након поступка реституције, већим делом враћен наследницима. Удео града, површине од 40,9 квадрата, након тржишне процене вреди 86.100 евра, што је и најнижа, почетна цена, коју потенцијални купац мора да уплати у буџет града у динарској противвредности.

Према условима огласа, понуде до 22. јуна у 15 часова могу да доставе физичка и правна лица, која треба да уплате депозит у висини од 20% од почетне купопродајне цене. Отварање писмених понуда заказано је за 25. јун у 12 часова у Скупштинској сали Градске управе.

Одлука о продаји је донета након што су на последњој седници одборници усвојили закључак о покретању поступка отуђења  удела и пошто се граду Смедереву обратио потенцијални купац овог дела некретнине у центру града.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.