НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ЗА ДОМ ЗДРАВЉА

Смедеревском Дому здравља на располагању је још једно савремено опремљено возило за збрињавање пацијената. Средстава за куповину, у износу од 5 милиона динара, обезбедила је локална самоуправа.

-Град Смедерево води рачуна када су у питању здравствене установе, и Дом здравља и Општа болница. За здравствену заштиту град је издвојио 56 милиона динара, не само за плате запослених, у плану је да радимо и део крова у Дому здравља, средили смо низ амбуланти у сеоским срединама. Здравствени систем је изузетно битан, знате и сами кроз шта смо прошли у претходних годину дана, здравствени радници су наши хероји, и Србија је, можда и најбоље прошла када је реч о епидемији у поређењу са другим земљама. Све захваљујући председнику Александру Вучићу, и улагањима у здравство на републичком нивоу – рекао је приликом примопредаје возила градоначелник Јован Беч.

Последња набавка возила намењена овој здравственој установи,обављена је 2018. године. Директорка Дома здравља истиче да је набавка новог возила значајна, с обзиром на то да ова установа опслужује и пацијенте Опште болнице.

-Ми смо изузетно задовољни и захвални на оваквом поклону, који је неопходан нашим суграђанима. Нама ово возуло изузетно значи, због услуга које добијају на квалитету и безбедности наших пацијената и запослених. Надамо се да возило нећемо много користити, али нам је неопходно. Санитет је апсолутно нов, из ове године, опрема је најновија, најмодернија, поседује сву неопходну опрему коју захтевају стандарди медицинске заштите – навела је др Олгица Обрадовић, директорка Дома здравља.

Уручењу кључева поред запослених у Дому здравља присуствовала је и Марија Марковић Ставрић, заменик градоначелника и начелница Хитне помоћи Јасмина Максимовић Радосављевић.

Д.Р.А.

фото: ТВ  Смедерево

 

Comments are closed.