СТРЕЉАШТВО: НАГРАЂЕНЕ НАЈБОЉЕ „НОВАЈЛИЈЕ“

Последњим контролним тренингом у оквиру Смедеревске лиге и поделом медаља и диплома за најуспешније, као и сертификата о завршеној Школи стрељаштва, још једна генерација од 18 полазника узраста од 9 до 16 година, завршила је основну обуку на серијској ваздушној пушци. Током протеклих шест месеци такмичили су се у својим узрастним категоријама у оквиру Смедеревске лиге у стрељаштву. После седам кола лиге, најуспешнијима додељене су медаље и дипломе.
У категорији пионира најбољи је био Давид Мијатовић из Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Скобаља. Сребрну медаљу освојио је Стеван Стоилковић из ОШ „Доситеј Обрадовић“, а бронзану Павле Пејов из ОШ „Димитрије Давидовић“. У категорији пионирки златну медаљу освојила је Кристина Радојичић из ОШ „Иво Андрић“ из Радинца, сребрну Дуња Ивановић из ОШ „Др Јован Цвијић“ а бронзану Мина Сајић из ОШ „Доситеј Обрадовић“.
У категорији јуниора Никола Ристић из Техничке школе је био најбољи, а код јуниорки Наталија Стојановић из Гимназије. Јуниоркама су додељене још две медаље, сребрна Марији Лазаревић из Економско-трговинске школе и бронзана Иви Вранковић из Техничке школе.
Ова генерација Школе стрељаштва наставља са редовним тренинзима и такмичењима у оквиру Летње лиге у стрељаштву, а најбољи су већ постали чланови такмичарских селекција клуба у млађим категоријама.
Од 1. јуна почела је и Летња школа стрељаштва. До сада је уписано више од 15 полазника, а места има и за још заинтересованих.
Стрелци „Смедерева“ настављају са такмичењима из календара Стрељачког савеза Србије. Прво у низу је следећег викенда на „Гран прију“ Новог Сада.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.