ШКОЛСКА УПРАВА: СЛЕДЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

Последњи наставни дан за ученике завршног разреда основне школе је уторак, 8. јуни. Будућим средњошколцима за полагање мале матуре остало је још неколико дана за припрему. Завршни испит из српског језика је 23. јуна, следећег дана полажу тест из математике, а 25. јуна комбиновани тест.

Према речима Велише Јоксимовића, начелника Школске управе Пожаревац, која је надлежна и за Подунавски округ, од 8. јуна почињу обуке за директоре школа и супервизоре који ће организовати и надгледати спровођење завршног испита за осмаке.

-Посебан акценат у последњих неколико година стављен је на модел дуалног образовања, којим средњошколци, осим теоретских, стичу и практична знања. Смедеревске ђаке ове године очекују и нови образовни профили, попут занимања виноградара-винара у Текстилно-технолошкој и пољопривредној школи  „Деспот Ђурађ”. Показатељи из прошлогодишњег уписа сведоче да је велико интересовање свршених основаца владало за упис у информатичко одељење Гимназије у Смедереву. У средњим школама биће довољан број места за све ученике – истичу у Школској управи.

Д. Р. А.

фото: СД новине

 

Comments are closed.