ПРОМОЦИЈА ЗЛАТИБОРА У СРЕДУ НА ГЛАВНОМ ГРАДСКОМ ТРГУ

У среду, 2. јуна, на главном градском тргу, испред Галерије савремен уметности, биће организована промоција Златибора поводом отваранја летнје туристичке сезоне. Промоцију организују Туристичка организација Златибор у сарадњи са ЈП „Смедеревска тврђава“, а почетак је најављен за 15 часова.
„На Златибору летњи одмор за незаборав“ порука је туристичких радника, који подсећају да је на овој најпосећенијој планини све спремно за још једну успешну туристичку сезону. Истичу се разноврсна понуда и атракције, модерни хотели, квалитетан приватни смештај, и да су сви локалитети на располагању гостима за здрав, садржајан и безбедан одмор.

-Здрављу од давнина погодује ваздушна бања Златибор, са пријатном климом, лековитом ружом ветрова, мирисима борова и цветних ливада, дугим шеталиштима. Овде су одлични услови за пешачење уредјеним стазама, купање на отвореним купалиштима, камповање, спортске припреме, параглајдинг, планински бициклизам, јахање коња, вожњу квадова, стреличарство… – наводе из Туристичке организација Златибор и додају:

-Златиборски садржаји су свима привлачни и углавном познати, ово је туристичко место врхунског смештаја, најбољег провода, бираних програма. Од ове сезоне туристи могу уживати на обновљеном Краљевом тргу, поред најлепшег језера у центру, у погледу из кабина најдуже панорамске гондоле која је спојила средиште планине с највишим врхом Торником. “Голд гондола“ је посебна атракција, јер пружа незабораван доживљај током вожње изнад живописних златиборских пропланака и Рибничког језера, која траје 25 минута.
Нови садржај је и велики хотелско-апартмански комплекс подигнут уз Краљев трг, на око 40.000 квадрата, који је саградила фирма “Галенс инвест“. А туристи су већ добро упознали Стопића пећину, Каубојски град “Ел Пасо сити“, популарни Дино парк, летњу понуду центра “Торник“, Авантура парк, трим стазе, спортске објекте, водопад у Гостиљу, Музеј “Старо село“ у Сирогојну, Бошкову воду у Љубишу, околна излетишта и друге вредности Златибора.

Наводе да је одмор на Златибору и у ово време сигуран, јер се посвећено брине о здравственој безбедности туриста.

-Током неповољне епидемиолошке ситуације поштоване су све мере које је прописао Кризни штаб, манифестације нису организоване, а сви локалитети радили су уз поштовање здравствених прописа, што је допринело да Златибор буде безбедно и здраво место. Сада се епидемиолошке прилике побољшавају, што ће омогућити да “златну планину“ током сезоне посети велики број љубитеља планинског одмора – истичу из ТО Златибор.

Додају да ће посебне чари златиборском одмору дати укусни залогаји у одличним ресторанима и хотелима, од којих сваки има неки свој специјалитет који привлачи госте. Све је, истичу, овде у споју традиционалне и савремене кухиње, хране овог краја од бираних домаћих производа и разноврсних светских укуса.

Важна информација је да цене боравка и услуга нису мењане у односу на раније године.

На Златибору има смештаја за сваки џеп, од врхунског у елитним хотелима до удобних пансиона, приватних апартмана и сеоских туристичких домаћинства где се може боравити по повољним ценама – поручују из Туристичке организације Златибор.

СДН

 

Comments are closed.