ЦЗК: КЛАВИРСКИ КОНЦЕРТ ДИНЕ ХАЏИОМЕРОВИЋ

У Концертној дворани Центра за културу Смедерево у уторак, 1. јуна, са почетком у 19 сати, биће одржан клавирски концерт Дине Хаџиомеровић. Улаз на концерт је слободан, а публика ће моћи да ужива у одабраном програму Чајковског, Скрјабина, Балакирјева и Рахмањинова.

Дина Хаџиомеровић је рођена 1981. у Београду. Средњу музичку школу “ Коста Манојловић” је учила у класи проф. Биљане Поповић и проф. Жељке Симановић. ФМУ је уписала са 16 година. Дипломирала је 2003. год са највишом оценом из главног предмета клавир у класи проф. мр Нинослава Живковића, а затим уписала магистарске студије у класи проф.мр Невене Поповић. У току студија била је ангажована као демонстратор на Катедри за клавир на ФМУ.

Од 2002. године запослена је као клавирски сарадник у МШ „Коста Манојловић“. Као клавирски сарадник је са ученицима активно наступала на концертима, као и на домаћим и међународним такмичењима на којима су освојили бројне награде. Године 2009/10 је била ангажована као стручни сарадник у настави на Катедри за клавир, на ФМУ. Године 2010. је магистрирала у класи професора мр Нинослава Живковића, а тренутно је на завршној години докторских студија на одсеку за клавир на ФМУ, у класи проф. др ум. Маје Рајковић.

Као солиста и у камерним ансамблима, наступала је у свим еминентним салама у Београду ( Велика сала КНУ, Галерија КНУ, Скупштина града, Београдска филхармонија, галерија САНУ, Прогрес, Артгет, СКЦ, Мадленијанум…), Новом Саду ( Синагога), као и у осталим градовима широм Србије. Одржала је и реситале у иностранству: Француска , Чешка, Италија, Црна Гора. Усвршавала се на домаћим и интернационалним курсевима који су водили истакнути професори: Владимир Овчињиков, Александар Маџар, Пол Гулда, Реланд Келер, Рубен Далибалтајан…

Дина је, као солиста, освојила велики број награда на престижним домаћим и међународним такмичењима у Србији, Француској, Италији и Ческој. Остварила је и запажене резултате и на пољу камерне музике у саставима са виолистом Немањом Марјановићем, виолинисткињом Маријом Миситом,са којима је наступала на неколико концерата, а у клавирском дуу са Саром Вујадиновић је наступала неколико година. Одржале су велики број концерата од којих се посебно издваја реситал на „Wорлд пиано цонференце“, у Новом Саду, на којем су представљале Србију.

Од 2014. године почиње да се бави и педагошким радом у МШ „Коста Манојловић“, у Земуну. За само шест година у њеној класи дипломирало је чак 10 ученика, од којих је 7 опредељених за клавир положило пријемне испите на ФМУ, на АУ у Новом Саду, Роyал Цонсерваторy оф Мусиц „Глен Гулд“ у Торонту, као и Роyал Цоллеге оф Мусиц у Лондону.
За то време, њени ученици су освојили преко 100 награда на домаћим и међународним такмичењима. Сваке године наступају на свим главним концертима поводом Дана Школе ( КНУ, Филхармонија, Галерија Сану, Галерија Артгет, И друге…) као и на завршним, годишњим концертима најуспешнијих ученика. Више пута је награђивана за свој педагошки рад Годишњим наградама школе, као и специјалним признањима за педагошки рад на домаћим и међународним такмичењима. Године 2019. Дина је направила специјални пројекат који је премијерно изведен у Србији. Аранжирала је композицију писану за 8 руку – у композицију за 16 руку, на два клавира, коју је извела заједно са одабраним ученицима и студентима на КНУ.

 

 

Comments are closed.