ЛЕТЊА ШКОЛА СТРЕЉАШТВА СТАРТУЈЕ 1. ЈУНА

На смедеревском стрелишту у Спортској хали од 1. јуна почиње Летња школа стрељаштва Стрељачке дружине „Смедерево“. Школа ће трајати три месеца, а деца узраста од 9 до 13 година учиће основне технике стрељаштва серијском ваздушном пушком. Под заједничким слоганом „Лето на стрелишту“ полазници Школе стрељаштва, генерација 2020/2021, имаће Летњу лигу у стрељаштву – најављују из Стрељачке дружине Смедерево.

Иако се сезона такмичења ваздушним оружјем полако завршава, за смедеревско стрелиште то не важи. Стрељачка дружина „Смедерево“ током наредна три летња месеца организује рад са стрелцима под заједничким слоганом „Лето на стрелишту“.

-Од 1. јуна почиње са радом Летња школа стрељаштва за дечаке и девојчице узраста од 9 до 13 година (2008, 2009, 2010, 2011 и 2012. годиште). Основне технике стрељаштва полазници ће савладавати у три фазе. Током првог месеца након теоријских предавања мали стрелци ће практичну обуку на серијској ваздушној пушци почети из седећег става са наслоном. У јулу такође, настављају у седећем ставу али у тој фази је предвиђено да се обука настави без наслона. У такмичарски – стојећи став прелази се у трећој, завршној фази. Летња школа стрељаштва завршава се последњег дана августа контролним такмичењем, након чега ће уследити додела медаља најуспешнијим стрелцима и подела сертификата о завршеној Школи стрељаштва свим полазницима који успешно заврше ову тромесечну обуку. Најбољи полазници постаће чланови Стрељачке дружине „Смедерево“ и наставити да тренирају у селекцији пионира и пионирки – наводе у клубу.

Додају да је полазницима Школе стрељаштва обезбеђено индивидуално оружје, дијаболе и мете, а са њима ће радити тренери Стрељачке дружине „Смедерево“.

Пријава заинтересованих полазника је до 31. маја телефоном, мејлом или путем фејсбук и инстаграм профила Стрељачке дружине „Смедерево“. Број места је ограничен.
Паралелно са одржавањем Летње школе стрељаштва, претходни полазници из генерације 2020/2021. настављају са редовним тренинзима и такмичењима у оквиру Летње лиге у стрељаштву.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.