РЕЧНА ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА НА ВЕЛИКОЈ МОРАВИ ТРОЈЕ ДЕЦЕ ЧИЈИ ЈЕ НЕСТАНАК ПРИЈАВЉЕН

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву у недељу увече су, након успешне потраге, у приобаљу Велике Мораве пронашли троје деце, старости 12,11 и 8 година, чија мајка је пријавила полицији да су са кумовима отишли да се провозају чамцем и да не може да их добије телефоном, саопштено је из смедеревске Полицијске управе.

-Полиција опште надлежности и речна полиција су одмах по позиву у 19.30 сати кренули у интензивну потрагу и, све време комуницирајући са родитељима, пронашли их након сат времена неколико километара низводно и на супротној обали од места са ког су испловили. Патрола речне полиције их је полицијским чамцем превезла до викендице у којој су боравили. Тридесетогодишњи власник чамца је полицајцима изјавио да се у току вожње покварио мотор и да је успео да их довезе до обале где је вода плића – наведено је у саопштењу.

Полиција апелује на грађане да пре испловљавања провере исправност својих чамаца, као и да користе одговарајућу заштитну и спасилачку опрему, нарочито кад превозе децу и непливаче.

СДН

фото: СД новине, архива

Comments are closed.