ПРВО ЗЛАТО ЗА СУБОТИЋА, РАДОЈИЧИЋЕВА ОПЕТ СРЕБРНА У ТРОСТАВУ

Лазар Суботић и Анђела Радојичић освојили су медаље, ваздушном пушком у троставу, и на трећем колу Купа Србије у Новом Саду. Овог пута Суботић се попео на највише постоље у категорији кадета, а Радојичићева је опет освојила сребрну медаљу у категорији кадеткиња, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

После две сребрне медаље, на прва два кола Купа Стрељачког савеза Србије, Лазар Суботић се попео на највише постоље. У дисциплини тростав стандардном ваздушном пушком (3 пута 20 хитаца) са 582 круга освојио је златну медаљу у категорији кадета. Клечећи 194, лежећи 198 и стојећи 190 кругова. Сребрну медаљу освојио је Богдан Маријановић из Стрељачке дружине „Драган Јевтић Шкепо“ из Горњег Милановца са 567 кругова, а бронзану Младен Ђорић из СК „Нови Београд – Ушће“ такође са 567 кругова. Наступило је 12 кадета.
Анђела Радојичић после сребрне и златне медаље на прва два кола, на трећем је освојила још једну сребрног сјаја, са 585 кругова у категорији кадеткиња. По ставовима: клечећи 191, лежећи и стојећи по 197 кругова. Победница првог кола Лана Џонић из Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије је и у трећем колу била најбоља са 592 круга. Бронзану медаљу освојила је Ива Ракоњац из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ са 581 кругом. Друга наша представница, Ивона Бојић била је девета са 574 круга. Наступило је 20 кадеткиња.
Финале Купа Србије одржаће се 5. јуна, као и претходна три кола, у Новом Саду, а пласман су стекли и Анђела Радојичић и Лазар Суботић.
У суботу, 15. маја, најмлађе стрелце „Смедерева“ очекује наступ на Првенству Србије у Б и Ц програму, серијском ваздушном пушком, које ће се одржати у Гучи (Драгачево).

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.