ЦЗК: ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПАВЛА КУКИЋА

У галерији Центра за културу Смедерево ће у уторак , 11. маја, у 18 сати и 30 минута бити отворена изложба фотографија нашег суграђанина Павла Кукића. Изложба носи назив „Први циклус – завршен”. Кроз двадесетак фотографија аутор показује доживљај свог стварања и преиспитивања себе у погледу онога што је урадио до сада.

 Павле Кукић је рођен у Смедереву 1985. године у уметничкој породици, у којој је постојало интересовање за разне сфере уметности, од сликарства, музике, па све до плеса, тако да ни сам није могао много да одудара.  Највише се пронашао у сликарству, иако су га од почетка занимали и други видови уметности, али пре свега осталог, филм, па ту долазимо и до фотографије, са којом је од малена имао сусрета, како размонтиравши предиван Кодаков апарат, тако и,  само мало касније,  направивши своје прве фотографије аналогним фотоапаратом.

Завршио је основну школу „Димитрије Давидовић“ у Смедереву и саобраћајни смер у средњој „Техничкој школи“, такође у Смедереву. Но, његово прво и основно занимање, али не и оно од чега првенство живи, је сликарство.
Фотографијом се бави као једним од видова изражавања нечега личног што свако носи у себи на другачији начин.

Смедеревска публика ће имати прилику да ову изложбу погледа до 1. јуна ове године.

СДН

 

Comments are closed.