ЦРВЕНИ КРСТ: ПРИЗНАЊА ЗА ВИШЕ ОД 100 ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, који се обележава 11. маја, Црвени крст Смедерево признањима је наградио вишеструке даваоце, који су се акцијама одазивали од 5 до 100 пута. Признање су добила 103 добровљна даваоца, од којих је троје крв дало стотину пута, петоро 75 пута, а 27 давалаца 50 пута.

Овом приликом, Црвени крст се захвалницом одужио и Радету Савићу, вишеструком рекордеру у дизању тегова, који је са овом хуманитарном организацијом сарађивао у акцији сакупљања и поделе 700 новогодишљих пакетића за децу из социјално-угрожених породица.

Протеклог викенда смедеревски Црвено крст је свечаном седницом управног и надзорног одбора обележио Светски дан и Недељу Црвеног крста. Мр Слободан Станковић, председник Црвеног крста Смедерево, рекао је да се тим поводом славе јединство и универзални принципе међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, хуманост, солидарност и постигнути резултате на нивоу међународног покрета, Црвеног крста Србије и Градске организације Црвеног крста Смедерево.

-„Незаустављиви: Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно“ овогодишњи је слоган, па тако и Црвени крст Смедерево успешно реализује различите програме: народна кухиња, Прихватилиште у Малој Крсни, програм бриге о старима, борба против вршњачког насиља и насиља у породици, добровољно давање крви, рад подмлатка и омладине, деловање у несрећама… Ове активности реализује захваљујући чврстој сарадњи са локалном самоуправом, Црвеним крстом Србије, Центром за социјални рад, Општом болницом „Свети Лука“, Домом здравља, Домом за старе и бројним другим организацијама и удружењима. Црвени крст Смедерево ће и у овој години наставити да реализује различите активности у складу са својим принципима – хуманост, непристрасност, неутралност, независност, добровољност, јединство и универзалност – истакнуто је током свечане седнице.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.