НСЗ: ПОЧЕЛА ИСПЛАТА „МОЈЕ ПРВЕ ПЛАТЕ“ ЗА АПРИЛ

Национална служба за запошљавање обавештава незапослене и послодавце који су корисници Програма подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“, да је за лица укључена у овај програм почела исплата новчане накнаде за месец април.

С обзиром на то да извештај послодавца о присутности на радном месту незапосленог лица ангажованог по овом програму представља основу за исплату накнаде, Национална служба позива све послодавце да јој, у складу са својим уговорним обавезама, до 10. маја доставе извештај за претходни месец (април) о обављеним радним активностима незапослених које су ангажовали.

Програм подстицања запошљавања младих „Моја прва плата“ подразумева оспособљавање незапослених за самосталан рад на конкретним пословима у компанијама, ради стицања знања, вештина и компетенција за обављање посла. Програм траје укупно девет месеци, почео је од децембра месеца прошле године, а незапослени су у програм укључени и код послодавца из приватног сектора (85%) и код послодаваца из јавног сектора (15%).

СДН

 

Comments are closed.