ДОКТОК: ПОКРЕНУТ ПОРТАЛ, ОД САДА МИШЉЕЊА СТРУЧЊАКА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Докток, платформа за бесплатне здравствене консултације, обележава свој први рођендан и тим поводом из њихове кухиње стижу бројна унапређења и изненађења. Као сјајна допуна плаформи на којој пацијенти могу да се консултују са лекарима и стучњацима свих специјалности из удобности свог дома, сада им се пружа прилика и да на новом Doktok portalu читају текстове Докток стручњака на теме из области здравља и здравог живота, саопштавају покретачи ове иницијативе.

На порталу су обједињени сви досадашњи текстови лекара и стручњака доступних за консултације на платформи, а који дају одговоре на нека од најчешћих питања која им се постављају на теме из њихових области, а окупирају све нас. Циљ портала је да окупити заједницу стручњака и заљубљеника у здрав живот, али и оних који су склони “дигитализацији” свог живота, уштеди времена и новца, а све у циљу квалитетнијег и здравијег живота, као и дизајњу свести о превенцији и важним здравственим темама.
Као пионир телемедицине код нас, након навршене прве године постојања, Докток је доказао да за оваквим сервисом и те како постоји потреба код нас. Чињеница да платформа бележи више од 100.000 посета, више од 2.500 реализованих консултација и стално растући број присутних лекара и ординација говори у прилог управо томе да је ова потреба заиста препозната од стране корисника, али и лекара, чинећи тако здравство доступно сваком од нас.
Током протеклих годину дана много тога се на платформи мењало, управо како су се мењале потребе и навике корисника, те је у складу са тим сада на платформи, поред онлине разговора са лекарима и стручњацима, могуће заказати и преглед у њиховим ординацијама. Све то наравно прати и унапређено и олакшано корисничко искуство које разговор са лекаром чине доступним ‘’на клик’’.
Како на Доктоку кажу, најтраженије су консултације из области опште медицине и педијатрије, али са огромним трендом раста потребе за психолошком подршком. Не чуди ни чињеница да је потреба за разговором са психологом или психотерапеутом преко потребна и да бележи раст, у складу са тренутном ситуацијом у којој смо се сви нашли, те су се управо текстови стучњака на теме анкциозности, стреса и страха због тренутне ситуације нашли на Doktok portalu

Позивамо вас да посетите овај нови Докток кутак (www.doktok.rs/portal) где од сада на једном месту можете пронаћи мишљења стручњака различитих специјалности и потражите одговоре на вама интересантна и актуелна питања и теме, а уједно вас подсећамо и да вас за сва додатна питања или недоумице на  Doktoku чекају лекари и стручњаци доступни за консултације.

СДН

 

Comments are closed.