ВЕСЛАЧИ СМЕДЕРЕВА НА ДРУГОЈ РЕГАТИ КУПА СРБИЈЕ

Чланови Веслачког клуба Смедерево учествоваће на другој регати Купа Србије и другој регати Омладинске лиге Србије која ће бити организована у суботу, 8. маја, на Ади Циганлији.  У конкуренцији девојака наступиће женски дубл скул у јуниорској и кадетској конкуренцији, у саставу Теодора Стевановска и Милица Младеновић, као и Милка Здјелар у јуниорском и Јована Вучић у кадетском скифу. У конкуренцији пионира наступиће у скифу Јован Маринковић.

Лазар Живановићи Вукашин Вујановић веслаће у кадетском скифу, а у скифу за млађе сениоре опробаће се Марко Торбица. Димитрије Оташевић и Михајло Миловановић веслаће су кадетском дубл скулу. У кадетском четверцу веслаће комбинована посада ВК Смедерево и ВК Језава у саставу Богдан Цветковић, Илија Станојевић, Петар Веселиновић и Лазар Булајић. Последња посаду, која ће се борити за што бољи пласман на овом такмичењу, је комбиновани кадетски осмерац веслача Смедерева, Тамиша из Панчева и Језаве.

ВК Смедерево представљаће Лазар Живановић, Димитрије Оташевић, Богдан Цветковић и Михајло Миловановић. Веслачи Тамиша су Павле Милутиновић, Михајло Јанчикин, Огњен Виденовић и Андрија Ранковић. Кормилар је веслач Језаве Вук Величковић.

Ова регата биће уједно и прва изборна за састав јуниорске репрезентације коју ускоро очекује наступ на јуниорском првенству Европе. Најозбиљнији кандидати ВК Смедерево су женски дубл скул у саставу Теодора Стевановска и Милица Младеновић и Вукашин Вујановић који је, иако још кадет, у комбинацији за одлазак на Европско првенство које ће се 22. и 23. маја одржати у Минхену у Немачкој, саопштено је из ВК Смедерево.

СДН

фото: СД новине, архива

 

Comments are closed.