ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ДО 31. МАЈА ЈОШ ПО 3.000 ДИНАРА ОД ДРЖАВЕ

Сви грађани изнад 16 година који су се вакцинисали или који ће се вакцинисати до 31. маја добиће додатну финансијску помоћ државе од 3.000 динара, рекао је председник Србије Александар Вучић гостујући у јутарњем програму Телевизије Пинк. Он је изјавио да је та одлука донета касно синоћ, након консултација са премијерком, као и да ће се тек видети да ли ће ту одлуку морати да усвоји Влада.

-Не можемо да доносимо негативне дискриминационе мере за оне који не желе да приме вакцине, иако мислим да је то неодговорно и себично да се неко не вакцинише. Размишљали смо зато како да наградимо људе који су показали одговорност и донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали – рекао је Вучић.

Поред раније предвиђене помоћи, сви који се вакцинишу, а имају више од 16 година, или који су се вакцинисали било једном или две дозе и сви који ће се вакцинисати макар једном дозом до 31. маја, добиће додатних 3.000 динара од државе, појаснио је председник Вучић.

Истакао је да очекује да ћемо до краја маја да дођемо до бројке од 3 милиона људи који су се вакцинисали макар једном дозом, како бисмо стекли колективни имунитет.

СДН

фото: СД новине, архива

 

Comments are closed.