СЛЕДИ МИНИ ОДМОР, ИМУНИЗАЦИЈА СВАКИМ ДАНОМ, СЕМ У НЕДЕЉУ

Према Закону о државним празницима, дани који следе биће нерадни, па ће тако, осим викенда, добар део запослених, пре свега у државном сектору, за одмор на располагању имати петак, понедељак и уторак, односно, ове године за Првомајске и Васкршње празнике не ради се почев од 30. априла закључно са 4. мајем.

Наиме, према Закону о државним и другим празницима, у Републици Србији  празнују се Васкршњи празници почев од Великог петка, закључно са другим даном Васкрса. У 2021. године, Васкршњи празници  празнују се почев од 30. априла (петак) закључно са 3. мајем (понедељак). У Републици Србији Празник рада је државни празник који се празнује 1. и 2. маја. Како овај државни празник у 2021. години пада у суботу и недељу, то се, сагласно наведеном закону, не ради и први наредни радни дан после Васкршњих празника који пада у уторак 4. маја.

Имунизација становништва организована је и током празничних дана, осим у недељу, потврдила је за наш портал директорка Дома здравља др Олгица Обрадовић. У петак и суботу пунктови за вакцинацију радиће до 15 часова, у недељу ће бити затворени, док ће у понедељак и у уторак, важити редовно радно време, односно, вакцинација ће бити организована у две смене. Иначе, како нам је рекла, до сада је у Смедереву дато 41.400 доза вакцина, а другу дозу примило је 23.700 грађана.

Током наредних дана радиће апотеке, углавном са коригованим, скраћеним радним временом, док ће апотека „1. мај“ бити дежурна сваког дана 24 сата.

Скоро сви услужни објекти и пијаце радиће за Први мај уобичајено, осим у недељу, за Ускрс, када ће сви бити затворени. На Велики петак трговине ће, углавном, радити скраћено радно време.

Музеј у Смедереву за посетиоце ће бити отворен у суботу 1. маја, понедељк и уторак, 3. и 4. маја, од 10 до 15 часова, док ће, како обавештавају јавност, нерадни дани бити петак, 30. април и недеља, 2. мај. Из ове установе честитају предстојеће празнике и позивају суграђане да искористе слободне дане за обилазак музеја.

 

Ј.В.

фото: Смедеревске новине

Comments are closed.