РАСВЕТЉЕНО РАЗБОЈНИШТВО ПОЧИЊЕНО ПРЕ 12 ГОДИНА, УХАПШЕНЕ ЧЕТИРИ ОСОБЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, упорним радом, расветлили су разбојништво почињено пре 12 година и ухапсили С. Т. (42) и Б. Т. (38) из Зајечара, као и Д. М. (35) и С. Д. (39) из Бора, због постојања основа сумње да су извршили ово кривично дело, саопштено је из Полицијске управе Смедерево.

-Они се сумњиче да су са још једним мушкарцем из Крушевца, за којим полиција интензивно трага, по претходном договору, у ноћи између 4. и 5. јануара 2009. године, ушли у двориште седамдесетједногодишњег мушкарца и његове седамдесетчетворогодишње супруге, ланцем задавили њиховог пса и кроз прозор провалили у кућу. Брачни пар су потом, како се сумња, везали и малтретирали, тражећи им новац и драгоцености. Седамдесетједногодишњи мушкарац је тада престао да даје знаке живота, а њих петорица су, како се сумња, наставили преметачину по кући и у душеку, који су расекли ножем, нашли златни накит и 9.000 евра, након чега су побегли. Обдукцијом је утврђено да је власник куће преминуо од срчаног удара. Судија за претходни поступак је С. Т, Б. Т. и Д. М, на предлог вишег јавног тужиоца у Смедереву, одредио притвор до 30 дана, док ће С. Д, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву – наведено је у саопштењу.

Разбојништво је почињено у породичној кући у Скобаљу у којој је старији брачни пар у то време живео сам, пошто су им потомци били у иностранству.

Иначе, како сазнајемо, неки од ухапшених у међувремену су били на издржавању казни због других извршених кривичних дела.

 

СДН

 

Comments are closed.