У СМЕДЕРЕВУ ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 22.000 ГРАЂАНА, ИМУНИЗАЦИЈА ДРУГОМ ДОЗОМ И У СЕОСКИМ АМБУЛАНТАМА

Масовна имунизација у Смедереву, од понедељка, 26. априла, организована је у Спортској хали, где су, из Центра за културу, измештени пунктови за вакцинацију.

-Имамо 10 пунктова и радиће се од 8 до 20 часова. Наши суграђани који су прву дозу примили у некој од сеоских амбуланти треба да знају да ће и другу дозу примити на истом месту, односно да ће екипе Дома здравља бити распоређене по селима и да не морају да долазе у Спортску халу. Вакцинација без претходне пријаве могућа је вакцинама „Спутњик В“ и „Астразенека“ – потврдила је за наш портал директорка Дома здравља др Олгица Обрадовић.

До сада је према њеним речима у Смедереву вакцинисано 22.450 људи, дато је укупно 38.360 доза, од чега је другу дозу примило 14.850 суграђана.

У ковид амбуланти је током викенда забележен мањи број прегледа, али се ситуација променила, па је већ до поднева првог радног дана у овој седмици прегледано 100 пацијената. Највећи број пацијената са сиптомима ковида је млађе животне доби, па је упућен апел млађој популцији да се придржава епидемиолошких мера.

Ј.В.

 

Comments are closed.