КУГЛАШИ „ТВРЂАВЕ“ ЗА МЕРАК ПРОТИВ НИШЛИЈА

Смедеревска куглана полако, али сигурно, постаје неосвојива тврђава за већину прволигаша.
У 15. колу Прве лиге, пред сјајним куглашима „Тврђаве“ оружје је положио нишки „Чаир“. Резултат је био 5:3 (3282:3243). Може се рећи да је коначан исход меча одлучио први пар, у којем су за Смедеревце наступили Роган и Милошевић.
Ако је тријумф Милошевића (565 оборених чуњева), као најстандарднијег и најбољег играча у последњих месец дана, можда био и очекиван, оно што сигурно радује је фантастичан наступ Драгана Рогана који је са одличним резултатом (566) надмашио свог ривала Ценића. Посебно је Роган импресионирао у тзв. трећој „руци“, одн. трећој четвртини свог дуела, када су чуњеви беспомоћно летели у ваздух под хицима, боље рећи под баражном ватром, овог смедеревског играча. На крају је на семафору стајало нестварних 169 оборених чуњева на Рогановом конту, резултат који се ретко виђа на кугланама у земљи светског шампиона и који је на нивоу репрезентативних остварења.
Оптимисти су очекивали да ће почетних 2:0 за домаћи тим бити сасвим довољно за „лагану“ победу, међутим, Нишлије нису губиле наду. До краја су успели да забележе три поена за своју екипу, али то није било довољно за нешто више сем часног пораза
Милосављевић (567) је освојио још тај један драгоцени бод за „Тврђаву“ који је био довољан за коначан тријумф, пошто је почетни пар домаћих остварио за своју екипу 94 чуња (сам Милошевић чак 75!) предности у односу на ривала. Гости до краја нису успели да сустигну тај велики капитал домаћина, и поред снажног отпора и велике борбе.
– Још једна важна и велика победа којом смо доказали да нам је место у овом рангу такмичења. Било је узбудљиво, на крају смо успели заједничким снагама да сломимо отпор неугодног ривала. Не бих никога издвајао. Ми смо тим. Куглање је такав спорт, једне недеље одскочи једна група играча, а већ следећег пута друга група. Мени је најважније да сви дишемо као један, да сви вредно тренирамо, да бодримо једни друге, атмосфера је стварно феноменална… Најмлађи смо клуб у овом спорту у држави, али сваким даном „растемо“ и напредујемо – рекао је после меча Драган Роган.
Куглаши „Тврђаве“ се тренутно налазе на деоби петог места на табели са 14 освојених бодова.
Три кола пре завршетка шампионата, сасвим је извесно да ће нови суперлигаш бити екипа крушевачког „Цара Лазара“, док ће статус прволигаша изгубити крагујевачка „Шумадија“.
Првенство се наставља 8. маја када ће „Тврђава“ гостовати екипи Чачка.

 

П. Ј.

 

Comments are closed.