ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У СУБОТУ НА ОТВАРАЊУ ФАБРИКЕ „КЈУНГШИ КЕЈБЛ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Председник Вучић на полагању камена темељца „Кјунгши кејбл“ у Смедеревској Паланци, фото Смедеревске новине

За суботу, 24. април, у 11 часова, најављена је церемонија званичног отварања фабрике јужнокорејске компаније „Кјунгши кејбл“ у Смедеревској Паланци, а симболичном пуштању у рад производног погона присуствоваће и председник Републике Србије Александар Вучић. Уз њега, на отварању ће бити и генерални директор „Кјунгшин кејбл Јуроп“ Јае-Кеун Сео, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

У погону ове компаније у Смедеревској Паланци производиће се делови за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије. Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте. Отварањем фабрике у Србији, компанија „Кјунгши кејбл“ је успоставила систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је један од три водићих тржишта у свету поред САД-а и Кине.

У питању је инвестиција од 20 милиона еура, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022.године.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.