НА БЕОГРАДСКОЈ РЕГАТИ ВЕСЛАЧИ БЕЗ МЕДАЉА

Минулог викенда у Београду је на Ади Циганлији одржана је традиционална Београдска интернационална регата на којој је наступило 16 клубова, 14 домаћих и два из Бугарске и Хрватске. Од шест смедеревских посада ниједна се није окитила медаљом. Једино одличје и то бронзано,освојио је Лазар Живановић у комбинованој посади четверца без кормилара са веслачима Тамиша. У некој од следећих регата очекује се наступ комбинованог осмерца са кормиларом саствављеног од веслача Смедерева и Тамиша.

У финале је је једино успео да се пласира четверац скул у саставу Јован Маринковић, Лазар Живановић, Димитрије Оташевић и Михајло Миловановић и на крају су заузели шесто место. Од резултата остварених у суботу треба издвојити први наступ Јована Маринковића у скифу за пионире који је уласком у финале и пласманом у четврто место показао да на њега треба рачунати.

Јуниори нису учествовали на Београдској интернационалној регати јер се припремају за изборне регате на којима ће се одредити путници за наступ на јуниорском првенству Европе у Немачкој крајем јуна.

СДН

 

Comments are closed.