У СМЕДЕРЕВУ ДРУГУ ДОЗУ ПРИМИЛО 14.590 ГРАЂАНА, ОД МАЈА ПУНКТОВИ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У СПОРТСКОЈ ХАЛИ

У Смедереву је, закључно са недељом, 18. априлом, дато укупно 37.240 доза вакцина, од чега је другу дозу примило 14.590 грађана, потврдила је за „Смедеревске новине“ директорка Дома здравља др Олгица Обрадовић.

-Тренутно се у Смедереву спроводи имунизација другом дозом вакцина „Синофарм“ и „Спутњик В“, а могућа је и вакцинација без заказивања „Астразенеком“ – наводи др Обрадовић.

Додаје да је током викенда забележен мањи притисак у ковид амбуланти, где је број дневних прегледао био око 150, од чега је позивиних пацијената на дневном нивоу било око 40.

-Викендом је увек нешто мањи број прегледа, видећемо како ће то бити убудуће, надамо се да ће се тај тренд наставити. Примећује се да је повећан број прегледа припадника млађе популације, радно активног становништва, а клиничка слика пацијената је разнолика, варира од лакших до тежих случајева, прилично је непредвидива – наводи др Обрадовић.

Потврђује и да је у плану да до 1. маја пунктови за масовну имунизацију буду измештени из Центра за културу у Спортску халу.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.