НА КУПУ УЖЕ СРБИЈЕ 19 МЕДАЉА ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ КАРАТИСТЕ

Три локална карате клуба: Викторис СД, Јединство СД и СД комбат, успели су да, кроз сарадњу „Уједињени смо јачи“ иницирану 2017. године, заједничким снагама остваре запажен успех на  Купу Уже Србије недавно одржаном у Рашкој, где је чак 19 од укупно 25 њихових такмичара освојило медаље. Како је саопштено, освојенe су 2 златне, 9 сребрних и 7 бронзаних медаља.

Златна одличја освојили су Теодора Милошевић, у категорији сениорки +68кг и Виктор Тодоровић у категорији кадети Б -70кг. Друга места припала су: Кристини Младеновић (јуниорке +-48кг), Вељку Барнић (јуниори -76кг), Николи Митровићу (сениори -75кг), Лазару Симићу (кадети -56кг), Матеи Миленковић (кадети Б -57кг), Милени Неранџић (кадеткиње Б -54кг), Данилу Шијану (кадети Б -63кг), Тадији Спасојевићу (кадети Б -52кг) и екипно у актегорији сениора (Митровић, Арсић, Манчић). Треће место освојили су: Јуниорке екипно (Младеновић, Ћосо, Ранчићм Ђорђевић), Јован Марковић (јуниор -68кг), Ања Ћосо (кадеткиње -47кг), Петар Мирковић (сениори -67кг), Лука Утвић (кадети -63кг), Ђорђе Марковић (кадети -70кг) и Анастасија Недељковић (сениорке -55кг).

-Позната нам је чињеница да спорт уједињује људе без обира на пол, расу и религију и да је један од водећих елемената у пропагирању правих друштвених вредности.
Да спорт заиста уједињује људе, код којих важи парола “Уједињени смо јачи” потврђује сарадња наша три локална карате клуба која датира из 2017. године, у виду размене искустава и знања кроз организацију заједничких тренинга, заједничких путовања и подршке на такмичењима, и све крунисано реализацијом прошлогодишњег карате кампа који је окупио преко педесеторо младих каратиста. Овакав вид сарадње представља ретку појаву у карате спорту посебно у мањим локалним срединама. Иако за тренерску струку и тренере важи да је сујета неизбежна у том послу, представници ових клубова оваквим примером то демантују. Без сујете и личних интереса, предвођени идејом за популаризацију карате спорта у Смедереву и са циљем да се сваком појединцу пружи шанса за напредак, ова три карате клуба настављају да нижу успехе на свим такмичењима, репрезентујући град Смедерево на начин који то и заслужује – саопштавају из ових клубова.

-Сматрамо да заједничком сарадњом дајемо директан пример правих спортских вредности. Оваквим начином рада сигурни смо да утичемо на развој и социјализацију деце, подстичемо и јачамо комуникацију и другарство унутар тима, подстичемо толеранцију и прихватање по различитим основама. Заједнички циљ је јасан и сигурни смо да смо у то да радимо праву ствар када је наш спорт у питању – сагласни су представници клубова Јована Илић и Милош и Милан Јовановић.

СДН

фото: Уједињени смо јачи

 

Comments are closed.