ВЕЛИКА ПОБЕДА КУГЛАША „ТВРЂАВЕ“

Много узбуђења виђено је на утакмици 13. кола Прве лиге Србије у куглању у којој су снаге одмерили домаћа „Тврђава“ и крагујевачки „Пак промет“. На крају је „Тврђава“ славила резултатом 5:3 чиме су „измирени рачуни“ из првог дела првенства, када су Смедеревци несрећно изгубили бод против истог ривала због само једног чуња.
Овога пута, победе за домаћу екипу су извојевали Милошевић, Милосављевић и Стојковић, док су Мицковски (Жунац), Роган и Живковић поражени од својих ривала. Ипак, укупан збир поена (3225:3197), који је заслуга свих смедеревских играча, допринео је да „Тврђава“ забележи заслужен тријумф.
Да постоји „космичка правда“ која све доводи у ред, показао је дуел измедју Милосављавића и Пешикана који је домаћи такмичар решио у своју корист резултатом 539:538 (3:1). Невероватно, али истинито је да је управо Крагујевчанин Пешикан у првом делу сезоне савладао Милошевића на истоветан начин (скоро је остварен и исти резултат, тада је било 537:536!?). Податак за рубрику „веровали или не“, који истовремено и дочарава колико је куглање занимљив и леп спорт.
Најбитније од свега јесте да је „Тврђава“ овом победом готово сигурно обезбедила опстанак у својој премијерној прволигашкој сезони. Председник клуба Ђорђе Кларић, након меча није крио узбуђење, али и велико задовољство његовим исходом:
– Ух, лакше се дише. Све честитке играчима. Било је врло напето и неизвесно, али смо успели да освојимо злата вредне бодове. Ово је тешка сезона за нас из много разлога. Први пут наш млади клуб наступа у Првој лиги Србије, такмичарско искуство у односу на остале екипе није на нашој страни, имамо играче који никада нису играли у овом рангу такмичења, неки играчи су једно време били одсутни због корона вируса… Све то смо успели да пребродимо и, само захваљући озбиљном приступу и напорном и одговорном раду свих такмичара, дошли смо надомак циља. Учинићемо све да, до завршетка првенства, још увећамо нас бодовни салдо – рекао је Кларић.
Овом победом Смедеревци су упловили у мирну луку, тренутно се налазе на шестом месту на табели. У следећем колу, куглаши „Тврђаве“ гостују у Краљеву тамошњој истоименој екипи.

П.Ј.

фото: клуб „Тврђава“

 

Comments are closed.