СТРЕЉАШТВО: МЕДАЉЕ ЗА АНЂЕЛУ РАДОЈИЧИЋ И НИКОЛУ МАНОЈЛОВИЋА

На Првенству Централне Србије, у Б и Ц програму, које је одржано у недељу на смедеревском Стрелишту, стрелци „Смедерева“ освојили су две сребрне и једну бронзану медаљу појединачно, и једно екипно треће место, саопштавају из Стрељачке дружине „Смедерево“.

Најуспешнија је била Анђела Радојичић која је са 360 кругова серијском ваздушном пушком освојила најпре бронзану медаљу у категорији јуниорки, а затим и сребрну у сениорској конкуренцији. У катогорији јуниорки најпрецизнија је била Милица Станојевић из Стрељачког клуба „Јагодина 92“ са 377 кругова. Сребрна медаља припала је Наталији Павловић из СК „Ниш 1881“ са 364 круга. У конкуренцији сениорки победила је Тијана Усановић из СК „Аранђеловац“ са 371 кругом, а бронзану медаљу освојила је Јована Јанковић из Стрељачке дружине „Јасеница“ са 354 круга. Екипно СД „Смедерево“ освојила је треће место у категорији сениорки, а у екипи су поред Радојичићеве биле Анђелија Велебит и Наталија Стојановић.
У категорији јуниора заблистао је Никола Манојловић који је освојио сребрну медаљу са 353 круга. Златна и бронзана медаља припале су стрелцима Градског стрељачког клуба „Ћуприја 1887“ Илији Радосављевићу са 357 кругова и Александру Николићу са 349 кругова.
Стрелци Стрељачког клуба „Херој Срба“ из Смедерева освојили су две медаље појединачно, сребрну и бронзану и екипно прво место. Појединачно сва три првопласирана стрелца су имали идентичних 359 кругова, па је одлучивала последња серија. Злато је припало Ненаду Ђурђевићу из СК „Аранђеловац“, а сребро и бронза Дејану Адамовићу и Саши Илићу. Адамовић, Илић и Боривоје Провчин су постали екипни прваци Централне Србије са 1073 круга, „Аранђеловац“ је био други са 1055 кругова, а трећа СД „Јасеница“ са 992 круга.
Регионално првенство је квалификационо такмичење за државно првенство Б и Ц програму, које ће се ове године одржати 15. и 16. маја у Гучи (Драгачево).
Сезона за стрелце у развојном Б програму наставља се следећег викенда у Новом Саду, где ће се одржати прво коло Купа Стрељачког савеза Србије у троставу ваздушном пушком.

СДН

фото: Стрељачка дружина „Смедерево“

 

Comments are closed.