STRELJAŠTVO: DUŠAN BOJIĆ OSVOJIO ZLATO NA VOJVODINA KUPU

Strelac „Smedereva“ Dušan Bojić osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem, u kategoriji juniora, na četrvtom međunarodnom turniru vazdušnim oružjem Vojvodina kup, koji je održan na strelištu Sportskog centra „Sajmište“ u Novom Sadu. On je pobedio u takmičenju juniora sa 557 krugova, u konkurenciji takmičara iz četiri države. Srebrnu medalju sa deset krugova manje osvojio je Uroš Vukojević iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda, a bronzanu Vuk Nikolić iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“, takođe iz Beograda sa 530 krugova. Iako su nastupila samo 3 takmičara u ovoj kategoriji, naš strelac se kao jedini junior, na osmom mestu, kvalifikovao za finale u opštoj kategoriji i završio takmičenje šesti. Zlatnu i srebrnu medalju osvojili su reprezentativci Srbije Damir Mikec i Duško Petrov, a bronzanu Predrag Rakić iz Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji seniorki u istoj disciplini, naša Ana Alentijev sa 547 krugova, je bila prva ispod crte za ulazak u finale, u kome su medalje podelile reprezentativka Srbije Zorana Arunović zlatnu i Brankica Zarić, iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ srebrnu, a bronzanu Jovana Todorović iz SK „Novi Beograd Ušće“ iz Beograda. Nastupilo je 16 seniorki.

U nedelju, 11. aprila na vazdušnom strelištu Sportskog hale Smederevo održaće se Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu. Pioniri i pionirke će se takmičiti u disciplinama serijska vazdušna puška i vazdušni pištolj, a juniori i juniorke i seniori i seniorke, samo serijskom puškom.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.