СТРЕЉАШТВО: ДУШАН БОЈИЋ ОСВОЈИО ЗЛАТО НА ВОЈВОДИНА КУПУ

Стрелац „Смедерева“ Душан Бојић освојио је златну медаљу ваздушним пиштољем, у категорији јуниора, на четрвтом међународном турниру ваздушним оружјем Војводина куп, који је одржан на стрелишту Спортског центра „Сајмиште“ у Новом Саду. Он је победио у такмичењу јуниора са 557 кругова, у конкуренцији такмичара из четири државе. Сребрну медаљу са десет кругова мање освојио је Урош Вукојевић из Стрељачког клуба „Академац“ из Београда, а бронзану Вук Николић из Клуба стрељачких спортова „Полицајац“, такође из Београда са 530 кругова. Иако су наступила само 3 такмичара у овој категорији, наш стрелац се као једини јуниор, на осмом месту, квалификовао за финале у општој категорији и завршио такмичење шести. Златну и сребрну медаљу освојили су репрезентативци Србије Дамир Микец и Душко Петров, а бронзану Предраг Ракић из Босне и Херцеговине.

У конкуренцији сениорки у истој дисциплини, наша Ана Алентијев са 547 кругова, је била прва испод црте за улазак у финале, у коме су медаље поделиле репрезентативка Србије Зорана Аруновић златну и Бранкица Зарић, из Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“ сребрну, а бронзану Јована Тодоровић из СК „Нови Београд Ушће“ из Београда. Наступило је 16 сениорки.

У недељу, 11. априла на ваздушном стрелишту Спортског хале Смедерево одржаће се Првенство централне Србије у Б и Ц програму. Пионири и пионирке ће се такмичити у дисциплинама серијска ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, а јуниори и јуниорке и сениори и сениорке, само серијском пушком.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.