У СМЕДЕРЕВУ ДАНАС ВАКЦИНАЦИЈА АСТРАЗЕНЕКОМ БЕЗ ЗАКАЗАНОГ ТЕРМИНА

Данас после 14 часова, на пунктовима за масовну имунизацију у смедеревском Центру за културу, сви заинтересовани суграђани ће, без претходне пријаве, уз личну карту, моћи да се вакцинишу вакцином произвођача АстраЗенека, потврдила је за „Смедеревске новине“ директорка Дома здравља др Олгица Обрадовић.

-Прве дозе вакцине АстраЗенека стижу у Смедерево и имунизацију ћемо моћи да почнемо, очекујемо, након 14 часова, на нашим пунктовима у Центру за културу. Вакцину ће моћи да приме сви грађани који то желе, па и суграђани који се нису раније пријавили за имунизацију телефонски или путем портала еУправе. Очекујемо да нам стигне око 200 доза – рекла је др Обрадовић.

Истовремено наводи да је до сада у Смедереву вакцинисано укупно 29.800 суграђана, од чега је другу дозу примило 14.000 грађана.

-Тренутно се, осим када је реч о вакцини АстраЗенека, у нашем граду обавља имунизација само другом дозом све три расположиве вакцине, по динамици која је већ раније утврђена на основу распореда утврђеног приликом пријаве и примања прве дозе Синофармове, Фајзерове и Спутњикове вакцине – наводи директорка.

Додаје и да се у ковид амбуланти дневно обави у просеку око 250 прегледа, од чега у просеку за дан буде око 70 новоинфицираних пацијената.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.