ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

Како је објављено на сајту Владе Републике Србије, довољно је да родитељ, након обављеног лекарског прегледа, електронски закаже термин, доведе дете у заказаном термину и да код себе има само личну карту. Термини за тестирање расположиви су у периоду од 1. априла до 31. маја и креирају их овлашћена лица у основној школи. Приликом доласка у заказани термин, ради тестирања и уписа детета, није потребно да родитељи прилажу било каква документа, јер ће их школа прибавити електронским путем, по службеној дужности.
Кад родитељ покрене услугу, која је доступна како на српском, тако и на језику националних мањина, потребно је да одабере школу којој дете територијално припада, понуђени термин у школи и попуни основни сет података и кликне на дугме Закажи.

Уколико родитељ или други законски заступник има додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, може се обратити контакт центру на број телефона: 011/73-505-57.Телефонска подршка доступна је од 22. марта и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 8 до 15 часова, наводи се у саопштењу.

Прошле године је услугу електронског заказивања термина искористило готово 36.000 родитеља, а 64.724 ученика је уписано путем апликације еУпис.
СДН
фото: еУправа
 

Comments are closed.